Dit schreef de pers over producties van Theater de Winter:


Als er één gave is die De Winter bezit, dan is het wel die van begeesterend kunnen vertellen en moeiteloos verschillende typetjes kunnen spelen door een andere lichaamshouding aan te nemen of de stem te vervormen.

Reken daarbij nog een schaars verlichte bühne, een dreigend muziekje en af en toe een voorwerp dat omver valt en je weet dat de spanning al snel te snijden is. Na een goeie 10 minuten zitten de kinderen al letterlijk op het puntje van hun stoel De Woeste Woning is de one-man show van theatermaker John de Winter die met amper een aantal attributen en een paar poppen een spannend en boeiend verhaal weet te vertellen.

Ann van Steenkiste – Nieuwsblad Gent ( België ) – 23 december 2013

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=blava_20131223_001'Top poppenspel ! Fenomenaal stemgebruik. Een spannend en griezelig verhaal gaan hand in hand, samen met geestige en ontroerende momenten.'(Telegraaf)


'Prachtig doet John wanhoop, woede of blijdschap overkomen in de toon van zijn stem en in zijn zinsritme, zowel in mono- als dialogen. Geloof als verteller in jezelf, hou van je publiek, spiegel het aan je verhaal, ken je grenzen, maar benut optimaal je mogelijkheden. John de Winter voldoet zo goed als volledig aan deze wet.' (Noordhollands Dagblad)